Romby ziemniaczano-parówkowe

Romby ziemniaczano-parówkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • parówki

    2 szt
  • żółty ser

    2 łyżki
  • mąka

    kilka łyżek
  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, przepuścić przez praskę lub maszynkę, dodać sól, starty ser i mąkę. Wyrobić na jednolite ciasto. Następnie dodać drobno pokrojone parówki i dobrze wymieszać. Rozwałkować, pokroić w romby i smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat