Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
włoszczyzna
lubczyk świeży
grzyby suszone 1 garść
jogurt naturalny 200 ml
makaron 250 g
zielenina
sól
pieprz
seler nać

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubym oczku. Grzyby namoczyć.

Mięso wypłukać, zalać wodą, posolić i zagotować. Odcedzić szumowiny, dodać włoszczyznę, grzyby razem z wodą, w której się moczyły i 2 łyżeczki jarzynki. Przykryć, przykręcić gaz i gotować do miękkości mięsa.

Jogurt/śmietanę zahartować i dodać do zupy. Wsypać makaron. Jeśli zupę gotujemy wcześniej, to doprowadzić do zagotowania i wyłączyć. Makaron dojdzie. Jeśli przygotowujemy przed podaniem, to gotować do miękkości makaronu. Doprawić do smaku. Przed podaniem można posypać ulubioną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak