Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
bulion warzywny 2 l
sok z cytryny do smaku
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Buraki wyszorować i ugotować w skórkach. Następnie ostudzić i obrać.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Obrane buraczki pokroić w kostkę i przełożyć do buliony warzywnego.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Całość wymieszać i gotować ok 10 minut razem od zagotowania. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Następnie dodać do smaku cukier oraz sok z cytryny.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
4
Dla wzmocnienia smaku i koloru można dolać niewielką ilość koncentratu z buraków, ale nie jest to konieczne. Gotowy barszcz podawać jako czysty lub np z uszkami czy pierogami.
Krok 4 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 07.03.2014 08:10
ja też lubię nie tylko na święta
SmakowitaA 07.03.2014 07:47
Barszcz to coś co uwielbiam :)
Megg 07.03.2014 00:23
pyszniutki :-)
idealme 06.03.2014 21:16
barszcz czerwony to jest wypas! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak