Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Litewski śledzik

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 5 szt
ziemniaki 10 szt.
marchew 1 szt
cebula biała 1 szt
jabłko 1 szt
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
majonez tradycyjny 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Litewski śledzik

Wykonanie:
Ziemniaki ugotować z łupiną w osolonej wodzie. Śledzie drobno posiekać lub zmielić razem z cebulą, marchewką, jabłkiem na pastę. Połączyć składniki doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki wydrążyć , środki włożyć do masy śledziowej i faszerować ziemniaki. Zalać majonezem i posypać kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 06.03.2014 00:05
Smaczne danie.
kasienka23 05.03.2014 20:33
fajne danie, uwielbiam śledzie i ziemniaki więc dla mnie bomba :)
Mysiunia 05.03.2014 20:28
nigdy nie jadłam, ale wygląda świetnie :) z chęcią bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak