Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki dwukolorowe z dwukolorowym kremem czekoladowym
100ml śmietanki podgrzać, dodać do niej połamaną czekoladę deserową i wymieszać, aż całkowicie się rozpuści, przelać do miski i odstawić do lodówki. To samo zrobić z czekoladą białą ale z 50ml śmietanki.
Kiedy czekolada będzie bardzo gęsta ubijamy ją na sztywno mikserem.
Ciasto:
W jednej misce wymieszać mleko, jajko, olej i ekstrakt, w drugiej składniki suche czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Składniki mokre wlać do suchych i zamieszać je widelcem.
Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać łyżeczkę kakao i dobrze wymieszać.
Do papilotek nakładać po łyżeczce masy jasnej i ciemnej i tak do 3/4 ich wysokości.
Muffinki pieczemy w 190' przez około 20 minut do suchego patyczka.
Kiedy muffinki stygną przygotowujemy dwa woreczki, do jednego nakładamy masę z białej czekolady, a do drugiego z deserowej.
Obydwa woreczki wkładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy krem na babeczki.
Smacznego!