Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale z budyniem i czekoladą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 330 g
cukier kryształ 3 łyżki
drożdże 25 g
mleko 1/2 szkl.
jajko 1 szt
masło 60 g
sól do smaku
budyń śmietankowy 1 op
mleko 500 ml
cukier 3 łyżki
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z budyniem i czekoladą

Ugotować budyń i wystudzić.
W ciepłym mleku rozpuścić rozkruszone drożdże, odstawić na 5 minut.
Mąkę przesiać, zmieszać ze solą i z cukrem. Dodać zaczyn, jajko oraz stopione masło. Zagnieść ciasto uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część rozwałkować tworząc koło. Radełkiem pociąć na trójkąty,na każdy nałożyć porcję budyniu i zwinąć rogalik. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ozdobić rogaliki roztopioną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 25.05.2015 23:50
smakowitości
IwonaDD 05.03.2014 08:49
rogaliki idealne!
Kuchenka 03.03.2014 20:06
chcę jednego :)
Jusiaa 03.03.2014 18:39
Schrupałabym jednego teraz :)
mufinka79 03.03.2014 18:27
Smakowite rogaliki :)
cukiereczek 03.03.2014 18:16
pyszne idealne do kawy czy herbaty
aniagdz 03.03.2014 18:09
pyszności do kawy:)
stokrotka 03.03.2014 18:06
ale piękne i smaczne!
Renata9 03.03.2014 17:57
smaczne rogaliczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak