Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowe raffaello

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
budyń śmietankowy 2 op
masło 2 kostki
masa krówkowa 1/2 puszki
kokos
herbatniki 660 gram
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowe raffaello

Kroki postępowania

1
1 szklance mleka rozpuszczamy budynie, dodajemy cukier
i mieszamy. Resztę mleka gotujemy, wlewamy budyń i gotujemy masę. Pozostawiamy do wystudzenia
Masło rozcieramy mikserem, dodajemy powoli budyń cały czas miksując.
Krok 1 - Karmelowe raffaello foto
2
Masę dzielimy na pół, do jednej dokładamy pół puszki masy kajmakowej i dokładnie łączymy.
Krok 2 - Karmelowe raffaello foto
3
Herbatniki układamy na dnie foremki, przykrywamy częścią białej masy, posypujemy kokosem i dajemy ciasteczka, wykładamy masę kajmakową i tak na zmianę.
Krok 3 - Karmelowe raffaello foto
4
Na koniec kładziemy masę białą, posypujemy kokosem.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego
Krok 4 - Karmelowe raffaello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 11.03.2014 13:57
Uwielbiam wszystko, co kokosowe, ma w nazwie raffaello i co za tym idzie, pysznie smakuje.
03.03.2014 10:18
jak zawsze ciasta od ciebie są przepyszne dziękuje A.D
as28 02.03.2014 13:44
raffaelo mniam mniam
pierniczkowo 02.03.2014 13:37
uwielbiam to ciacho :)
halina17 02.03.2014 13:29
Smaczne ciasto.
monisia1977 02.03.2014 12:30
fajne ciacho
Aleksandra/Olcia 02.03.2014 11:53
apetyczne ...
everay 02.03.2014 11:37
napewno przepyszne:)
Rafał10 02.03.2014 11:12
Dobry przepis :)
Gracer 02.03.2014 11:05
lubię takie ciasta, kawałek proszę do kawy i dla żony też poproszę :) dobrze że mi odstąpi swą porcyjkę :) pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak