Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki pieczarkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
jajko 1
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól
pieprz
pietruszka zielona
szczypiorek
margaryna 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczamy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Następnie smażymy na roztopionym tłuszczu - margarynie do czasu, aż odparują wodę. Studzimy.
Krok 1 - Placuszki pieczarkowe foto
2
Do ostudzonych pieczarek dodajemy jajko, drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek, mąkę ziemniaczaną oraz do smaku sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Krok 2 - Placuszki pieczarkowe foto
3
Łyżką nabieramy porcję masy i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu tworząc placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Placuszki pieczarkowe foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Placuszki pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.03.2014 09:53
Świetny pomysł :)
Kuchenka 01.03.2014 23:12
smaczne to!
Milka100 01.03.2014 22:47
smaczne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak