tiramisu

tiramisu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    2 opakowania
  • żółtka

    6
  • cukier puder

    6 łyżek
  • likier amaretto

    12 łyżek
  • kremówka

    1/2 szklanki
  • zaparzona mocna kawa

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka połączyć z cukrem i ok. 4 łyżkami likieru. Następnie całość ubić na parze na jednolitą i gładką masę. ostudzić. Serek mascarpone delikatnie utrzeć mikserem następnie dodawać do niego masę jajeczną a na końcu dodać ubitą na sztywno kremówkę. Przygotowany wcześniej i ostudzony napar kawowy wymieszać z pozostałym likierem. Maczać w nim dość szczypko biszkopty aby zbytnio nie namokły bo się rozpadną. Namoczone układać w naczyniu i przykrywać je masą jajeczną. Schłodzić w lodówce ok. 12 godzin. przed podaniem oprószyć kakao

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

TEtalicha

30.08.2012 20:26
ciasta lubie jeść

IlonaAlbertos

14.05.2012 22:26
Wygląda naprawdę wspaniale.

Neetka90

12.08.2011 18:15
świetnie ci wyszedł

Malinka

04.08.2010 13:28
No tak tiramisu ma po prostu nieziemski smak!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat