Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w pestkach dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 4 płaty
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
pestki dyni 1 szklanka
olej do smażenia 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w pestkach dyni

Kroki postępowania

1
Rybę Sola myjemy , osuszamy i obsypujemy przyprawą do ryb Prymat.
Krok 1 - Sola w pestkach dyni foto
2
Przygotowujemy składniki do panierki: mąkę , jajko i pestki dyni.
Krok 2 - Sola w pestkach dyni foto
3
Rybę panierujemy kolejno w mące, jajku i pestkach dyni.
Krok 3 - Sola w pestkach dyni foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z 2 stron.
Krok 4 - Sola w pestkach dyni foto
5
Solę podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 5 - Sola w pestkach dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 23.02.2014 17:51
świetny pomysł!
DorotaZ 23.02.2014 17:08
Świetnie wygląda:)
Poison1988 23.02.2014 12:38
wygląda super :) godne spróbowania :)
adelajda 23.02.2014 11:42
lubię rybki :)
gosia56 23.02.2014 08:08
pyszna rybka
Romanowka 23.02.2014 08:02
smaczna rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak