Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z kalafiora

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 50 dag
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
curry 1/2 łyżeczki
imbir 1/4 łyżeczki
chili 1 szczypta
bulion warzywny 1 szklanka
mleko kokosowe 1/4 szklanki
Kurkuma mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z kalafiora

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, a czosnek przecisnąć przez praskę w garnku podgrzać olej wymieszany z masłem i dodać cebule z czosnkiem, chwilkę podsmażyć i dodać 2-3 łyżki bulionu oraz curry, udusić do miękkości cebuli, następnie dodać różyczki kalafiora i resztę bulionu dosypać pozostałe przyprawy i pod przykryciem udusić do miękkości kalafiora pod koniec dodać mleko kokosowe i ewentualnie doprawić, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.09.2014 20:36
ciekawy przepis
Alex_M 03.03.2014 09:35
brzmi bardzo smacznie :)
Joannasz3190 22.02.2014 11:08
Super pomysł :)
gosia56 22.02.2014 09:21
na pewno pyszne
norweska20 22.02.2014 09:07
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak