Fondant

Fondant

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelatyna

    1 łyż.
  • cukier

    75 g
  • woda

    2,5 łyż.
  • cukier puder

    600 g
  • masło

    5 kokosowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimniej wodzie. Cukier rozpuścić w rondelku z wodą, powoli podgrzewając. stopniowo zwiększaj ogień, by masa zawrzała, po czym gotuj ją pod przykryciem bez mieszania około 10 minut. Zdejmij masę z ognia i dodaj do niej żelatynę i połowę cukru pudru, wymieszaj. Wsyp resztę cukru pudru do miski. Wlej do niej ciepłą masę, formując w środku zagłębienie i włóż do niego masło. Całość zmiksuj a następnie ułóż na stolnicy i wyrób. Gotową masę można rozwałkować

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

13.11.2010 20:11
Super słodkość.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat