Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe racuszki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
drożdże 3 dag
jaja 3 szt.
cukier 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
cukier puder
cukier wanilinowy
aromat waniliowy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe racuszki

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić mlekiem, wymieszać z kilkoma łyżkami mąki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Z białek ubić sztywną pianę, wsypać cukier, ubijając dodawać żółtka. Gdy rozczyn podrośnie, dodać resztę mąki, kilka kropel aromatu , stopione masło, ubitą pianę i rozmieszać bardzo delikatnie. Pozostawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - Waniliowe racuszki foto
2
Następnie smażyć na rumiano z obydwu stron na oleju.
Krok 2 - Waniliowe racuszki foto
3
Usmażone racuchy posypać cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Krok 3 - Waniliowe racuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna20 18.02.2014 15:51
smacznie wygladają :)
monisia1977 18.02.2014 07:22
mniam pycha
joanna__s 18.02.2014 06:39
Oj, dawno takich nie jadłam, aż ślinka cieknie.
Sroczka 17.02.2014 23:08
Taką kolację to bym zjadła.
Kuchenka 17.02.2014 23:07
super jak dla mnie :)
aniagdz 17.02.2014 21:11
wyglądają pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak