Masa budyniowa do ciasta

Masa budyniowa do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • mąka

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • masło

    20 g
  • cukier waniliowy

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 szkl mleka odlać, resztę zagotować z cukrem i masłem.
Mąki wymieszać z 1 szkl mleka, dodać do mleka gotującego i ugotować budyń, ciągle mieszając.
Gotową masą przekładać ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

20.03.2011 18:15
Tak, fajna masa do ciasta.

Tetiana

30.11.2010 15:40
lubię ten krem!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat