Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe kotleciki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 20 dag
parówki 3 szt
jajko 1-2 szt
cebule 1 szt
natka pietruszki 1 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe kotleciki

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu albo wykorzystać pozostały od obiadu. Ostudzić i osączyć. Parówki obrać z osłonek, pokroić na cienkie plasterki i rozdrobnić. Można widelcem. Dodać do makaronu, dodać też dwie łyżki tartej bułki, umytą i posiekaną natkę pietruszki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Połowę cebuli dodać do masy makaronowej, a połowę wymieszać z tartą bułką do panierki. Do masy wbić jajka, doprawić do smaku i wymieszać. Z masy formować małe placuszki - kotleciki, panierować w przygotowanej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.05.2014 13:12
ciekawy pomysł, wart wypróbowania
DorotaZ 16.02.2014 17:27
Ciekawy pomysł:)
norweska20 16.02.2014 16:18
fajny pomysł
Joannasz3190 16.02.2014 16:10
Super smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak