Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    3 g
  • kiełbasa pokrojona w kostkę

    60 g
  • sól

  • mąka

    3 g
  • pieprz

  • cebula

    5 g
  • kapusta biała

    100 posiekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zalać niewielką ilością wody, gotować do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać zieleninę, podsmażoną cebulę i koncentrat pomidorowy.
Make rozprowadzić w niewielkiej ilości chłodnej wody, połączyć z kapustą, lekko wymieszać, zagotować.
Kiełbasę podsmażyć na tłuszczu dodać do kapusty, chwilę poddusić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

17.03.2011 17:33
Lubię taki bigos.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat