Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 kg
jajko 4
mąka 300 gram
mleko 100 ml
cukier 150 gram
proszek do pieczenia 15 gram
cukier waniliowy
szczypta soli
olej do smażenia
dżem owocowy

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy ryżowe

ryż gotujemy i mieszamy z żółtkami cukrem cukrem waniliowym mlekiem maką i proszkiem białka ubijamy i delikatnie łączymy z masą ryżową dodajemy szczyptę soli nakładamy łyżka na rozgrzany olej formujemy placki smażymy z obu stron na złocisty kolor podajemy z dżemem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 17.12.2013 22:36
posmakuję takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak