Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielobarwna sałatka z mandarynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
mandarynka 2 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
cebula biała 1 sztuka
ser feta 1 kostka
sol i piperz do smaku
olej lniany 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielobarwna sałatka z mandarynkami

Sałatę lodową rwiemy na małe części. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, usuwamy ziarna i kroimy na małą kostkę, tak samo, jak oczyszczoną czerwoną paprykę.
Mandarynki obieramy ze skórki i każdą kostkę przecinamy na połowę. Do reszty składników dodajemy pokrojony w grubą kostkę ser feta, odcedzoną kukurydzę z puszki i posiekaną w cienkie pół talarki cebulę.
Składniki posypujemy suszoną bazylią, doprawiamy solą i pieprzem oraz polewamy olejem lnianym. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 13.02.2014 21:02
Jaka kolorowa:)
jowant 13.02.2014 18:03
musi być dobra :)
Marta1986 13.02.2014 17:33
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak