Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
drożdże świeże 40 g
mleko 2% 1 szkl
jajko 2 szt
cukier 6 łyżek
masło 250 g 1/2 kostki
sól 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op
ser biały 500 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z serem

Z drożdży, 2 łyżek cukru, 2 łyżek mąki i połowy mleka zrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia do podwojenia objętości. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, jajka, resztę mleka, resztę cukru i wyrośnięty zaczyn. Dobrze wyrobić i wlać masło. Wyrabiać, aż zacznie odchodzić od ręki, odstawić do wyrośnięcia. Kiedy podwoi objętość wyłożyć .Ciasto rozdzielić na 4 części, każdą rozwałkować. Ułożyć na cieście warstwę sera i zawinąć w roladę. Każdą roladę pokroić w plastry. Piec w 180 stopniach do zezłocenia.Na stolnicę
ser miksować z cukrem waniliowym aż stanie się bardziej kremowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.03.2014 20:04
wyglądają super
Kuchenka 09.02.2014 17:11
bardzo, bardzo apetyczne
Jusiaa 09.02.2014 13:06
Ależ się pięknie prezentują :)
adelajda 09.02.2014 12:38
smaczne muszą być :)
Romanowka 09.02.2014 12:12
Pyszne bułeczki, takie drożdżówki z serem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak