Makarony z patelni

Makarony z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron falbanki

    1/2 opakowania
  • spaghetti kolorowe

    1/2 opakowania
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    25 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kolendra cała

  • masło

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Najlepiej każdy gatunek osobno. Odcedzamy i odstawiamy. Cebule siekamy drobno. Czosnek obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę czerwona kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło dolewamy olej. Podsmażamy cebulkę kiedy robi się złota dodajemy posiekany czosnek. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i na koniec paprykę. Chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany makron. Zawartość patelni mieszamy. Doprawiamy kolendra , pieprzem i solą do smaku. wszystko dobrze mieszamy i podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat