Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makarony z patelni

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron falbanki
1/2 opakowania
spaghetti kolorowe
1/2 opakowania
cebula
1 szt
pieczarki
25 dag
papryka czerwona
1 szt
Kolendra cała Prymat
masło
1 łyżeczka
olej
1 łyżeczka
czosnek
1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makarony z patelni

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Najlepiej każdy gatunek osobno. Odcedzamy i odstawiamy. Cebule siekamy drobno. Czosnek obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę czerwona kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło dolewamy olej. Podsmażamy cebulkę kiedy robi się złota dodajemy posiekany czosnek. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i na koniec paprykę. Chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany makron. Zawartość patelni mieszamy. Doprawiamy kolendra , pieprzem i solą do smaku. wszystko dobrze mieszamy i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak