Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewka z bułką tartą i masłem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło/margaryna 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier kryształ 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
masło do smażenia 3 łyżka
rzodkiewka 20 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewka z bułką tartą i masłem

Zagotować wodę dodać sól,cukier, masło i sok z cytryny.
Kiedy woda zacznie wrzeć ponownie wrzucić umytą rzodkiewkę i gotować ok.8- 10 min. Ma być al.’ Dente. Osączyć.
Na suchej patelni zrumienić delikatnie bułkę tartą, zestawić z ognia i dodać masło, mieszać do rozpuszczenia.
Rzodkiewki pokroić na połówki i polać bułką z masełkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.05.2014 22:55
Pycha, musze zrobic :)
eeee 17.05.2014 17:52
Hm... ciekawe ciekawe ide robic hii
Ela15 01.05.2014 09:14
bardzo fajny pomysł
Jadwiga/Jaga85 25.02.2014 14:14
Super!!! Lubię takie rzodkieweczki
gusia1000 23.02.2014 00:48
Pomysłowo.
Lidzia 15.02.2014 07:56
Jeszcze nie jadłam. Muszę wypróbować.
Przepisy Joanny 11.02.2014 09:43
Dziękuję i pozdrawiam
IZABELA29 10.02.2014 12:24
fajna propozycja
alaaa 07.02.2014 22:03
nigdy czegoś podobnego nie jadłam, ciekawe
Bernadeta1 07.02.2014 21:24
dla mnie to nowość warta wypróbowania
Rafał10 07.02.2014 11:01
fajny pomysł na rzodkiewkę :)
patryska76 07.02.2014 10:22
Tak podanej rzodkiewki jeszcze nie jadłam ;-) Ciekawy pomysł ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak