Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaronowe kokardki z kurkami duszonymi w smietanie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki
400 gram
kurki
500 gram
masło
3 łyżki
cebula
1 sztuka
bulion
1 szklanka
smietana 18%
1 szklanka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bazylia świeża
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe kokardki z kurkami duszonymi w smietanie

Grzyby dokładnie myjemy ,osuszamy na papierowym ręczniku.Na patelni rozgrzewamy masło , podsmażamy pokropiona w kostkę cebulę, dodajemy kurki i dusimy chwilę podlewamy bulionem.Dusimy dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie , odcedzamy podajemy z duszonymi kurkami , zdobimy listkami bazylia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak