Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie z galaretką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 5 łyżek
mleko 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dkg
smietana 18% 1/2 litra
galaretki kolorowe 3 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie z galaretką

Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody (każdą osobno). Zostawiamy do stężenia,następnie kroimy w kosteczkę. Do mleka dodajemy cukier,gotujemy. Do gorącego mleka wsypujemy żelatynę dokładnie mieszamy (tak żeby się żelatyna rozpuściła w mleku). Do przestudzonego mleka (jest to czas kiedy rozpuszczamy żelatynę) dodajemy śmietanę – miksujemy. Dodajemy kostki galaretki i mieszamy,przekładamy do formy musimy to zrobić dosyć szybko ponieważ ptasie szybko tężeje (ja zrobiłam w silikonowych foremkach na babeczki). Wkładamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 04.02.2014 12:45
Bardzo fajny pomysł na podanie.
margaret 04.02.2014 10:03
ciekawy pomysł
sara1 04.02.2014 09:22
świetnie wyglądają
Ania84 04.02.2014 08:11
bardzo ładnie wyglądają te łakocie
w mojej kuchni 04.02.2014 08:01
takie słodkości lubię i to bardzo...
adelajda 04.02.2014 06:55
pomysłowo podana galaretka :)
bhb8 03.02.2014 23:09
Wyglądają apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak