Przepis i sposób przygotowania na: Raviolini z farszem z mięsa indyka
Kroki postępowania
Pastę z samych żółtek na początku ciężko się wyrabia, w zależności od mąki,może też wystąpić potrzeba dolania 2-3 łyżek wody, jednak po kilku minutach cierpliwości ciasto staje się elastyczne i gładkie;Od tego momentu wyrabiać jeszcze 5-7 minut;
mięso indycze drobniutko posiekać lub przepuścić przez maszynkę;
Jeśli macie ochotę można też dodać marchewkę z rosołu i posiekaną natkę;
Doprawić solą i pieprzem do smaku; Gdyby farsz był suchy dodać kilka łyżek rosołu w którym gotowało się mięso, ale tylko do połączenia mięsa,żeby farsz nie był wodnisty, bo wtedy rozklei pierożki podczas gotowania;
Skrawki ciasta można ponownie wykorzystać, trzeba je jeszcze raz wyrobić z odorbiną wody i wstawić do lodówki na pół godziny, czyli powtórzyć proces od wyrabiana do rozwałkowywania;
Jeśli nie macie formy to połowę ciasta rozwałkować, nakładać łyżeczkę farszu w równych odstępach np.co 2 cm, przykryć drugą rozwałkowaną połową ciasta,przygniatać lekko drugą warstwę pasty do farszu by usunąć powietrze, zlepiać i ciąć boki ravioli;