Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki na szpinaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 kg
mięso mielone z kurczaka 0,5 kg
cebula 2-3 szt
czosnek 2-3 ząbki
woda 3 łyżki
olej rzepakowy 2-3 łyżki
natka pietruszki 1 mały pęczek
sól
pieprz
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki na szpinaku

Cebule obrać i posiekać, czosnek zmiażdżyć. Szpinak umyć, osuszyć i porwć na mniejsze kawałki. Rozgrzać olej. Na gorącym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać czosnek oraz szpinak i poddusić. Gdy szpinak będzie miękki zdjąć patelnię z ognia. Szpinak przełożyć do wysmarowanej tłuszczen naczynia żaroodpornego.

Mięso mielone (ja użyłam piersi kurczaka, które sama zmieliłam) lekko posolić, przyprawić pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki i wodę. Masę dobrze wymieszać. Formować klopsiki. Obsmażyć je delikatnie na rozgrzanej patelni. Następnie ułożyć na szpinaku. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.02.2014 16:59
smaczne klopsiki
ONY_za_kare 01.02.2014 12:43
pyszne klopsiki!
Milka100 31.01.2014 21:18
ale pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak