Brzoskwiniowy przekładaniec

Brzoskwiniowy przekładaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

  • broskwinie

    1 puszka
  • żelatyna

  • jogurt naturalny

    1 litr
  • herbatniki

    2 paczki
  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić na sztywno dodać cukier ,żółtka a na koniec mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia wymieszać i wlać do formy ,piec około40 minut.Masa brzoskwiniowa:owoce i sok zmiksować dodać rozpuszczoną w 1/4 szklanki cieplej wody3 dag żelatyny,jak masa zacznie tężeć przełożyć ją na biszkopt.Masa jogurtowa:Jogurt zmiksować z 4 łyżkami cukru i z3 dag rozpuszczonej żelatyny ,gdy masa zacznie tężeć położyć ją na masę brzoskwiniową,przykryć ją herbatnikami i polać polewą czekoladową

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka/picola

10.02.2012 22:28
dobry

ben-ka

20.11.2011 22:57
to musi być smaczne ciacho:)

Ewelina38

18.10.2011 10:51
narobiłaś mi smaka na pyszne ciasto, a to niewątpliwie takim jest :P)

Ania67

27.09.2011 08:58
zapowiada się pysznie

Ewelina47

25.08.2011 07:59
ojj zrobię na weekend

bami

15.08.2011 21:53
Brzmi bardzo apetycznie :)

jeta72

18.07.2011 15:43
pyszny;)

gacopierz23

23.06.2011 22:11
pychota

Patrycja33

06.05.2011 11:30
świetny placuszek:)

barbara11561

13.04.2011 08:17
Super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat