Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenna pierś z kurczaka na sałacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
marynata korzenna
mieszanka świeżych sałat
gruszki 2
ser gorgonzola 2 plastry
ocet balsamiczny
miód płynny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenna pierś z kurczaka na sałacie

Przygotować marynatę korzenną (można dodać do niej trochę miodu). Umytą, osuszoną pierś zamarynować, a następnie ugrillować. Gotową pierś odłożyć, żeby przestygła, następnie pokroić po skosie w plasterki.
Z octu balsamicznego i brązowego cukru zrobić sos balsamiczny.
Sałatę/sałaty umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Słodkie dojrzałe gruszki umyć i pokroić na plasterki, ułożyć na sałacie. Ser (ilość wg uznania) rozdrobnić i rozłożyć na gruszkach, na to porozkładać pierś z kurczaka. Całość polać sosem balsamicznym, skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 20.11.2014 12:59
nie jadłam takiej:)
Margo1 16.11.2014 12:48
nie robiłąm takiej
IwonaKa 28.07.2014 11:24
chętnie bym spróbowała
Ada-Gaba 11.02.2014 10:46
zapowiada się rewelacyjnie
Adam/ZUB3R 03.02.2014 12:15
smaczne jedzenie
Pani Domu 30.01.2014 08:50
smaczna kolacja
mitek111 29.01.2014 19:16
z marynatą korzenną jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak