Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 3 szt
jajko 2 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sok z limonki 2 łyżeczki
mąka pszenna 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce

Kroki postępowania

1
Filety z mintaja rozmrozić, pokroić na porcje, osuszyć w papierowym ręczniku. Następnie skropić sokiem z limonki, oprószyć solą, pieprzem i papryką, odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut.
Krok 1 - Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce foto
2
Jajka wymieszać z przyprawą uniwersalną.
Krok 2 - Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce foto
3
Filety oprószyć mąką, zanurzać w jajkach i obtaczać w bułce tartej.
Krok 3 - Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce foto
4
Rumienić obie strony ryby na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce foto
5
Podawać z pieczywem, frytkami lub ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.02.2014 23:17
bardzo smaczny obiadek
Milka100 27.01.2014 08:23
normalnie pychotka
Janina 27.01.2014 08:01
Fajne smaki, świetny pomysł;)
pestka 27.01.2014 00:04
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak