Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe ciasteczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna pół kostki
sól 1 szczypta
żółtko jajek 1 sztuka
jajko 1 sztuka
drożdże 5 dag
mleko 1 szklanka
mąka 50 dag
cukier 1 łyżka
parówki kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe ciasteczka

Do dużej miski wrzucić mąkę, cukier sól jajko i żółtko. W mleku rozpuścić drożdże. Odstawić do ostudzenia. Letnie wlać do miski. Wyrabiać dobrze. Na koniec wlać letnią, roztopioną margarynę. Wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodzić od ręki. Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Parówki pociąć w grubsze plasterki. Ciasto rozwałkować. Na kawałek kłaść paróweczki (pokrojone) i wykrawać ciasteczka. Piec ok. 20-25 minut na złoty kolor w 180 st. Pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 26.01.2014 16:47
pomysłowe te ciasteczka
gosia47-47 26.01.2014 13:56
małe a pyszne :D
Agata3 26.01.2014 13:46
małe cuda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak