kapusta po grecku

kapusta po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    2 kg
  • marchew

    3 szt
  • czosnek

    3 zabki
  • seler

    1/4
  • papryka ostra

    1 szt
  • sól

    2 łżki
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę szatkujemy marchewkę kroimy w plastry czosnek w cienkie plasterki selera w kostkę paprykę również wszystkie warzywa prócz papryki wkładamy do miski wsypujemy sól i ugniatamy aż zmiękną odstawiamy na 12 godzin dodajemy paprykę mieszamy i odciskamy zalewamy sokiem a kapusty wlewamy ok 1 cm oliwy zakręcamy i odstawiamy na 2-3 tygodnie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat