Pierś kurczaka na pierzynce

Pierś kurczaka na pierzynce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

  • pieczarki

    15dag
  • mozarella

  • seler naciowy

  • papryka biała

  • sos pomidorowy

  • szczypiorek posiekany

  • bazylia otarta Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś umyć,osuszyć,pokroić i posypać jarzynką. Przygotować ciasto na naleśniki i odstawić na pół h. Pieczarki i warzywa pokroić. Na oliwie z łyżką masła podsmażyć pieczarki,dodać warzywa.Poddusić i na końcu dodać sos pomidory,bazylię i szczyptę imbiru oraz kilka kulek mozarelli(resztę zostawić do dekoracji).Kawałki kurczaka maczać w cieście i smażyć na złoty kolor.Układać na sosie z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

polly66

02.08.2010 08:36
zapomniałam, jeszcze zielona papryka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat