Naleśniki z białym serkiem i lodami

Naleśniki z białym serkiem i lodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • mleko

  • jajko

    1 szt
  • twaróg

    600 g
  • cukier

  • cukier waniliowy

  • cynamon mielony

  • śmietana 12%

  • żółtko jaja

    1 szt
  • polewa czekoladowa

  • śmietana kremówka

  • lody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto na naleśniki - proporcje wg. uznania. Ciasto ma być dosyć rzadkie, bo naleśniki muszą być cienkie ;)
2. Usmażyć cienkie naleśniki.
3. Twaróg rozgnieść z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym (wg. uznania). Dodać trochę śmietany, aby serek dał się rozsmarować na naleśnikach.
4. Na każdy naleśnik nałożyć serek biały i zawinąć.
5. Gotowe naleśniki włożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać około 20 minut w 120 stopniach.
6. Podawać z sosem czekoladowym (lub innym), bitą śmietaną i lodami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat