Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowo- migdałowa
Kroki postępowania
Z podanych składników zagęścić ciasto, wylepić tortownicę i wyciągnąć brzegi. Upiec na złoty kolor.
Składniki na ciasto: | |
mąka | 20 dag |
cukier puder | 5 dag |
masło | 10 dag |
śmietana | 1 łyżka |
Składniki na masę migdałową: | |
mielone migdały | 7 dag |
cukier | 8 dag |
śmietana | 4 łyżki |
jabłka | 1/2 kg |
cukier | 8 dag |
rodzynki | 1/2 szkalanki |
śmietana | 1 szklanka |
jaja | 2 szt. |
cukier | 5 łyżek |
cynamon | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: