Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowo- migdałowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto:
mąka 20 dag
cukier puder 5 dag
masło 10 dag
śmietana 1 łyżka
Składniki na masę migdałową:
mielone migdały 7 dag
cukier 8 dag
śmietana 4 łyżki
jabłka 1/2 kg
cukier 8 dag
rodzynki 1/2 szkalanki
śmietana 1 szklanka
jaja 2 szt.
cukier 5 łyżek
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowo- migdałowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z podanych składników zagęścić ciasto, wylepić tortownicę i wyciągnąć brzegi. Upiec na złoty kolor.
Krok 1 - Tarta jabłkowo- migdałowa foto
2
Składniki masy migdałowej wymieszać i wyłożyć na przestudzone ciasto.
Krok 2 - Tarta jabłkowo- migdałowa foto
3
Jabłka drobno pokroić, wymieszać z cukrem, rodzynkami, i wyłożyć na masie migdałowej. Polać śmietaną ubitą z jajami, cukrem i cynamonem.
Krok 3 - Tarta jabłkowo- migdałowa foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Proponuje podać z bitą śmietaną lub z lodami na ciepło.
Krok 4 - Tarta jabłkowo- migdałowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 05.02.2014 08:35
mniam mniam
aisoglam 24.01.2014 17:30
Apetycznie się prezentuje :)
joanna30 23.01.2014 20:36
Musi byc pyszna :)
paula99926 23.01.2014 20:33
uwielbiam takie połączenie smaków!
babajaga1969 23.01.2014 18:33
zapowiada się pyszny deser
Marta1986 23.01.2014 18:32
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak