Parówki z warzywami

Parówki z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówek

    4-5 sztuk
  • ogórków kiszonych (mogą być konserwowe)

    2 sztuki
  • pieczarek

    20 dag
  • cebuli

    1 szt
  • groszku konserwowego

    1 puszka
  • czerwonej papryki

    1 strąk
  • pora

    1 szt
  • czosnku

    1-2 ząbki
  • koncentratu pomidorowego

    2-3 łyżki
  • masła

    2-3 łyżki
  • papryka ostra mielona

    estragon, oregano sól, pieprz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Dodać pokrojony w talarki por i czosnek. Przełożyć do rondla. Ponownie na patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać odrobina wody i poddusić. Następnie przełożyć do pieczarek. Do rondla dodać wody (ale nie za dużo), pokrojone w półplasterki ogórki oraz parówki pokrojone w plasterki. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami całość gotujemy ok. 15 minut.



Jeśli chcemy by sos był gęściejszy można dodać 2 – 3 łyżki keczupu. Podajemy z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kome

01.04.2011 21:02
super1

marcia71

16.02.2011 15:44
tanie i szybkie

jasiek

06.02.2011 21:37
proste

gosia561

29.01.2011 20:15
studenckie danie

rosik93

23.08.2010 01:06
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat