dżem bananowy

dżem bananowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 150 g brązowego cukru

  • ½ l wyciśniętego soku z pomarańczy

  • ¼ l czarnej kawy

  • banan

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane banany pokroić na kawałki, zalać je sokiem pomarańczowym.
Dodać jeszcze kawę oraz cukier i dusić na małym ogniu około 2 godzin.
Po tym czasie przełożyć dżem do słoików i szczelnie zakręcić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

02.08.2010 12:34
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat