Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny Jasiek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 300 gram
sól
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny Jasiek

Fasole namaczamy przez noc, zalewamy woda na 5 cm powyzej "jaska". Na drugi dzien gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci, odcedzamy. W garnuszku rozpuszamy łyżkę masła i dodajemy kminku według uznania. Mieszamy z fasolka. Taki dodatek podajemy na wigilijnym stole.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 10.03.2014 20:40
bardzo smaczna, 2 lata temu też była na naszym stole Wigilijnym:)
Dorian 04.02.2014 20:01
pyszny jasiek
Pani Domu 31.01.2014 13:01
pyszna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak