Papryka w czosnkowej marynacie

Papryka w czosnkowej marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg kolorowej papryki

  • 6 dkg soli

  • 35 dkg drobno pokrojonego czosnku

  • liść laurowy

  • ¼ szklanki octu spirytusowego

  • pieprz ziarnisty

  • 1 litr wody

  • cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 15 w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C, schłodzić, obrać ze skóry, pokroić w plastry o szerokości 3 cm. Tak przygotowaną paprykę układać luźno w słojach, dodać sól, czosnek, liść laurowy i pieprz ziarnisty. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać ocet i cukier do smaku, wymieszać, schłodzić. Zimną marynatą zalać słoje, szczelnie zamknąć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krysia50

02.08.2010 09:23
Dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat