Kaszapieczona

Kaszapieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 szkl. wody

  • 2 szkl. kaszki krakowskiej

  • sól

  • 100 g masła

  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszkę wymieszać z jajkiem po czym rozsypać na stolnicy aby wyschła.
Zlepione ziarenka należy rozdzielić.
Następnie gdy kaszka wyschnie wrzucić ją na osolony wrzątek z dodatkiem masła.
Dokładnie wymieszać iw stawić pod przykryciem na 45 minut do rozgrzanego piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat