Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane patyki z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

patyki z kurczaka 6 szt.
oliwa 1/2 szkl.
czosnek 1/2 główki
rozmaryn wg uznania
pieprz do smaku
sól do smaku
keczup 2 łyżki
miód 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane patyki z kurczaka

Patyki myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso przekładamy do głębokiego naczynia. Oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Przygotowujemy marynatę: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Miód mieszamy z oliwą, czosnkiem, rozmarynem, papryką i keczupem. Marynatą zalewamy mięso (powinno być w całości przykryte). Naczynie przykrywamy. Wstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin, aby smaki przeniknęły do mięsa.
Mięso razem z marynatą przekładamy do głębokiej patelni. Dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.08.2014 15:51
fajny przepis
gacopierz23 02.07.2014 11:49
bardzo smaczne
IwonaKa 04.03.2014 10:54
świetnie przyprawione
Zdzisław 04.03.2014 00:21
dla mnie smaczne danie
Dorota59 18.02.2014 16:53
bardzo dobre mięsko
Renata22 15.02.2014 17:06
ciekawi mnie ten dodatek miodu;)
Angelika10 12.02.2014 01:17
smacznie wyglądają ;)
Wafelek2601 02.02.2014 09:47
Ciekawy przepis
romanrafal
romanrafal 01.02.2014 06:44
pyszny kurczaczek
Ela15 22.01.2014 17:20
bardzo smaczne patyki
Dorian 21.01.2014 21:20
smaczne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak