Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z mięsa i warzyw z rosołu z nutą indyjską

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso z rosołu
cebula 1 szt
woda 3/4 szkl
Goździki całe Prymat 4 szt
cynamon 1 łyżeczka
kardamon 1/2 łyżeczki
imbir 1/2 łyżeczki
chilli 1/2 łyżeczki
ryż 2 (w woreczku)
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z mięsa i warzyw z rosołu z nutą indyjską

Mięso z rosołu oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki, a warzywa z rosołu pokroić w małą kosteczkę. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a następnie zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Do cebuli dodać wszystkie przyprawy i smażyć kilka minut aby uwolnił się z nich aromat. Następnie dodać mięso oraz warzywa i całość smażyć parę minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz wodę, wymieszać i dusić na małym ogniu parę minut. W tym czasie ugotować ryż w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Ryż wyłożyć na talerz i polać sosem mięsnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.05.2014 17:05
Fajny, lekki obiad.
migotka28 09.02.2014 17:23
pyszny obiadek
JOANNA16 17.01.2014 10:16
szybki i pyszny obiad
ppaulina 15.01.2014 21:54
pyszne i pomysłowe
Mniam 15.01.2014 12:35
Smaczne danie i dobry pomysł z wykorzystaniem mięsa i warzyw z rosołu. Ciekawie dobrane przyprawy i pyszny obiad gotowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak