Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jabłkowo-ziemniaczane

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jabłka 1/2 kg
mąka 10 dag
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
cukier
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jabłkowo-ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy do miękkości i studzimy. Mielimy w maszynce. Jabłka obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do ziemniaków.
Krok 1 - Placuszki jabłkowo-ziemniaczane foto
2
Mieszamy dokładnie, dodajemy jajko, sól do smaku, mąkę i bułkę tartą. Wyrabiamy na gładką masę.
Krok 2 - Placuszki jabłkowo-ziemniaczane foto
3
Smażymy placuszki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
Krok 3 - Placuszki jabłkowo-ziemniaczane foto
4
Posypujemy cukrem i dekorujemy jabłkiem.
Krok 4 - Placuszki jabłkowo-ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 14.01.2014 19:00
bardzo ładnie wyglądają
kasienka23 14.01.2014 18:48
smaczne placki!
kriko 14.01.2014 17:24
bardzo lubie
Romanowka 14.01.2014 17:06
Wyglądają smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak