Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do wędlin

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynowanych kurek 1 szk
majonezu 200 g
kwaśnej śmietany 4 łyżki
cukru 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do wędlin

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i umyć. Kurki odsączyć z zalewy i drobno posiekać, cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miseczki.
Krok 1 - Sos do wędlin foto
2
Dodać majonez, śmietanę i przyprawy i wymieszać sos.
Krok 2 - Sos do wędlin foto
3
Tak przygotowany sos odstawić do lodówki na około piętnaście minut aby smaki się przegryzły.
Krok 3 - Sos do wędlin foto
4
Sos podawać do zimnych mięs, wędlin czy jajek.
Krok 4 - Sos do wędlin foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 14.01.2014 20:32
Sosik na szosteczke
Rafał10 14.01.2014 15:55
mmm jaki fajny sosik... na imprezach będzie rozchwytywany :D
eMMe 14.01.2014 15:41
Super sosik:)
tessinka 14.01.2014 15:17
napewno dobry ten sosik
Paolcia 14.01.2014 12:32
mmm apetyczne ;)
Czyki 14.01.2014 12:14
Dla mnie bomba:)biorę Twój rewelacyjny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak