Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto imbirowe z marchewką
Kroki postępowania
Następnie rozwałkować, wyłożyć nim formę i nakłuć widelcem.
Piec w temp. 180 stopni przez 35 minut.
Wystawić.
Pozostawić, aby wystygło.
margaryna |
25 dag
|
mąka |
1,5 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
żółtko jajek |
4 sztuki
|
budyń śmietankowy |
1 sztuka
|
mleko |
0,5 litra
|
marchew |
1,5 kg
|
skórka otarta z jednej pomarań |
|
cukier do smaku |
|
olejek pomarańczowy |
1 sztuka
|
galaretka pomarańczowa |
1 sztuka
|
sok z pomarańczy |
0,5 szklanki
|
imbir starty |
1 łyżka
|
cukier puder |
0,75 szklanki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: