Ryba smażona z marchewką

Ryba smażona z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kg
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • jajka

    3 szt
  • mąka pszenna

    50 gr
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożoną rybę osuszyć,pokroić, posolić i popieprzyć do smaku. Następnie obtoczyć w mące, jajku i usmażyć. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku.
Teraz trzeba przygotować marchewkę. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Przełożyć do garnka i dusić pod przykryciem, w między czasie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dalej dusić. W razie potrzeby podlać wodą lub bulionem. Kiedy będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy, oraz sól i pieprz do smaku. Jeszcze chwilę poddusić, aby przeszło koncentratem. Marchewkę wyłożyć na usmażoną rybę. I gotowe.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

27.05.2014 09:16
Lubię rybki :-)

misiaczek-30

24.04.2014 10:16
fajne lekkie danie

Bernadeta1

16.02.2014 11:52
moje smaki, pyszna rybka

gibli

14.02.2014 10:49
smaczna rybka

IwonaDD

13.02.2014 11:26
proste i pyszne

pestka

13.02.2014 07:32
bardzo smaczna kolacja

Wacław

11.02.2014 10:39
fajny pomysł na kolację

Róża1

10.02.2014 22:15
bardzo smaczna rybka:-)

Czyki

06.02.2014 21:42
To musi być znakomite:)

norweska20

06.02.2014 10:20
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat