Przepis i sposób przygotowania na: Tort dla fotografa
Odlewamy trochę mleka i rozmącamy z mąkami i żółtkami. Resztę zagotowujemy z cukrami. Wlewamy roztrzepaną masę i gotujemy budyń. Brzoskwinie odcedzamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Ucieramy kostkę margaryny dodając po trochu budyń na pulchną masę. Odkładamy odrobinę masy na obsmarowanie tortu. Resztę delikatnie mieszamy z pokrojonymi brzoskwiniami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl wrzącej wody. Ubijamy śmietanę z cukrem na sztywno i dodajemy przestudzoną żelatynę.
Biszkopty wycinamy, tak aby uformować kształt aparatu. Przekładamy na przemian masą brzoskwiniową i pianką. Tort obsmarowujemy odłożoną masą budyniową i obkładamy zabarwioną barwnikami masą cukrową formując detale aparatu.