Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka
Kroki postępowania
Do mąki dodajemy żółtko i jajko. Łączymy składniki.
Mąkę łączymy z masłem.
Białka oddzielamy od żółtek.
Smacznego
ciasto 1 | |
mąka | 15 dkg |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
śmietana kwaśna | 2 łyżki |
ciasto 2 | |
mąka | 15 dkg |
masło | 15 dkg |
Krem: | |
mąka | 1 i 1/4 szklanki |
masło | 1 łyżka |
żółtko jajek | 5 sztuk |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
cukier | 1 szklanka |
mleko | 1 litr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: