Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z patelni grillowej

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeże wypatroszone pstrągi 2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
cytryna 1/2 szt
pieprz z kolendrą 1 łyżeczka
sól
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z patelni grillowej

Kroki postępowania

1
Ryby należy opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Pstrąg z patelni grillowej foto
2
Natkę pietruszki należy drobno posiekać.
Krok 2 - Pstrąg z patelni grillowej foto
3
Do miseczki przekładamy pietruszkę, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, pieprz z kolendrą, sól oraz oliwę i mieszamy.
Krok 3 - Pstrąg z patelni grillowej foto
4
Tak przygotowaną marynatą nacieramy ryby w środku i na zewnątrz i odkładamy na godzinkę.
Krok 4 - Pstrąg z patelni grillowej foto
5
Patelnie grillową rozgrzewamy, zmniejszamy ogień i przekładamy na nią ryby. Smażymy po kilka minut z każdej ze stron.
Krok 5 - Pstrąg z patelni grillowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 03.03.2014 10:52
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak