Krupnik z ryżem

Krupnik z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • marchewka

    1 szt
  • cebulka

    1/2 szt
  • natka pietruszki

    szczypta
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • ryż

    1/2 szklanki
  • ziele angielskie

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krupnik z ryżem
Do garnka z wodą wrzucamy porcję rosołową i ziele angielskie.
Krok 2 - Krupnik z ryżem
Marchewkę kroimy na pół i tak jak w paseczki. Ziemniaki i cebulkę kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.
Krok 3 - Krupnik z ryżem
Gdy zupa zacznie się gotować dodajemy kucharka i odrobinę natki pietruszki. Gotujemy tak około 40 min na małym ogniu. Następnie dodajemy ryż i mieszamy od czasu do czasu aby nie przywarł do dna.
Krok 4 - Krupnik z ryżem
Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko gotujemy do miękkości. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona32

09.01.2014 11:41
świetna zupka

Barbara777

05.01.2014 12:19
nie ma to jak krupnik

w mojej kuchni

04.01.2014 16:12
lubię zupy ryżowe na rosole

eMMe

04.01.2014 13:53
Uwielbiam krupnik ale nigdy nie jadłam go z ryżem. Muszę spróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat