Trzęsawisko

Trzęsawisko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4
  • cukier

    4 łyżki
  • Biszkopt

  • jajka

    4
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • galaretka porzeczkowa

    1 szt.
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt. Ja piekę taki. 4 białka dodać szklanke cukru i ubić na sztywna pianę dodać 4 żółtka oraz szklankę mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 30 minut.

Białka ubić z cukrem i dodać tężejącą galaretkę ( 1 galaretka rozpuszczona w 1 szklance wody) Masę jeżeli jest bardzo płynna włożyć na chwilę do lodówki aby stężała wylać ją na biszkopt. W między czasie rozpuścić 2 galaretki i kiedy jest już stęzała wylać na zastygniętą masę. można też dodać owoce. Pozostawić w lodówce do schłodzenia

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

23.02.2015 06:54
Lubię takie

iknkirke

15.01.2012 14:45
mniam

Wacław

06.10.2011 20:09
to jest pyszne !

Izka192

26.07.2011 18:15
uwielbiam takie ciasta

bursztynek

27.05.2011 23:47
uwielbiam to ciacho! świetną nazwę wymyśliłaś

Haneczka1

23.05.2011 18:58
hihi fajna nazwa:)

daria899

15.03.2011 20:13
pycha

Karolina92

24.12.2010 08:32
super nazwa :) nawet nie wiedzialam ze czesto jadam trzesawisko :)

Faustyna

11.10.2010 19:29
Bardzo ciekawa nazwa:) Ciasto również fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat