Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTECIKI Z KIEŁBASKAMI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kiełbasa biała
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTECIKI Z KIEŁBASKAMI

Rozkładamy ciasto i kroimy na kawałki 7 x 10 cm. Smarujemy jeden koniec roztrzepanym jajkiem kładziemy kawałek kiełbasy ( ok. 6 cm długości) oraz trochę tymianku i zawijamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut po czym wyjmujemy i roztrzepanym jajkiem smarujemy wierzch ( nie smarujemy boków). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 02.01.2014 15:27
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak